Scam of Scientology forum index Scam of Scientology
Kritisch forum over een gevaarlijke en kwaadaardige sekte
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Narconon bij SBS6.

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Scam of Scientology forum index -> Narconon
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
NavyGeregistreerd op: 18-4-2007
Berichten: 96
Woonplaats: Vierlingsbeek

BerichtGeplaatst: za aug 04, 2007 7:48 am    Onderwerp: Narconon bij SBS6. Reageer met quote

Vanmorgen zag ik tot mijn verbijstering dat SBS6 aandacht besteedt aan Narconon. Een week lang volgen zij jongeren die afkicken bij Narconon en die het land intrekken om jongeren te waarschuwen tegen drugs. Maar aangezien narconon niets anders is dan een dekmantel van de sekte om mensen te lokken, heb ik SBS6 een email gestuurd:
Quote:
Hallo,

Ik zag tot mijn verbijstering dat jullie een item hadden over jonge ex-drugverslaafden die een week gevolgd worden.
Mooi, denk je dan, tot de naam NARCONON valt.
Narconon is namelijk een onderdeel van de Church of Scientology (CoS) en vooral bedoeld om deze jonge mensen, die in een crisisperiode zitten, te recruteren voor deze sekte. Vraag er maar naar: ik verwacht, weet eigenlijk wel zeker dat zij, de jongeren, deze overstap hebben gemaakt. Niets kwaads over deze jongeren hoor, zij weten ook niet beter. Maar dit is een beruchte manier van CoS om mensen voor zich te winnen.
Wat gebeurt er bij Narconon?

* Men moet vooraf betalen voor de gehele afkickperiode aldaar. Bij voortijdig eindigen, om wat voor reden dan ook, wordt men letterlijk verwijderd en is men al het geld, tot soms 20,000 euro, kwijt.
* Men wordt onderworpen aan de "Purification Rundown", een volstrekt onwetenschappelijke methode om het lichaam te reinigen door elke dag uren in de sauna door te brengen en wordt volgestopt met gevaarlijke hoeveelheden vitamines. Hubbard beweerde namelijk dat alle drugs worden opgeslagen (de residuŽn ervan) in het lichaamsvet, terwijl veel drugs helemaal niet in vet oplosbaar zijn.
* Men wordt onderworpen aan een lichte manier van hersenspoelen, de zogenaamde "Training Routines", waarbij men uiterst bizarre "oefeningen" moet doen. Deze zijn feitelijk bedoeld om de slachtoffers, want dat zijn het, rijp te maken voor de overstap naar de sekte.

Vraag het na bij deskundigen en zij zullen u vertellen dat deze behandeling onzinnig is en op geen enkele wijze wetenschappelijk onderbouwd.
Bovendien beweert Narconon een veel hoger slagingspercentage te hebben dan reguliere afkickklinieken, maar in werkelijkheid ligt dat niets hoger. Heel veel haken dan ook, mede vanwege de vreemde "behandelingen", vroegtijdig af: kassa voor Narconon!
Interessant is dit verhaal van Greg Beha, die zijn stiefzoon naar Narconon Stonehawk (USA) bracht. Het hele verhaal is hier http://www.cs.cmu.edu/~dst/Stop-Narconon/Personal/Beha/ te vinden. En zo zijn er meer verhalen bekend.

Omdat Narconon een "front" is voor CoS, feitelijk een recruteringsbureau, is het aan te raden dat u zich ook eens verdiept in CoS zelf. In de 6 jaar dat ik me nu bezig hou met deze sekte ben ik tot de conclusie gekomen dat het een gevaarlijke, sinistere en op geld beluste sekte is. Men verkoopt illusies voor bedragen die kunnen oplopen van 300.000 tot over het miljoen!
Hiervoor geef ik u een paar links:
http://www.xenu.net/
http://www.xenutv.com/
http://lermanet.com/
http://www.spaink.net/cos/idx_zaken.html
http://www.germany.info/relaunch/info/archives/background/scientology.html
http://www.groene.nl/1995/10_04/scient.html
http://www.stelling.nl/kleintje/307/scien1.htm
en mijn eigen website over deze sekte, waar bovenstaande links ook in staan:
http://scamofscientology.nl/

Neem eens contact op met Karin Spaink. Zij kan u meer vertellen over deze sekte, die in feite als haar doel heeft: wereldheerschappij. Gezien de manier van optreden zou dat een wereld zijn die totalitair en dictatoriaal zal worden bestuurd, en waar geen plaats is voor tegenstanders van deze sekte. Mijn lot, als criticus van deze sekte, is al voorspeld door Hubbard zelf:

"In any event, any person from 2.0 down on the Tone Scale should not have, in any thinking society, any civil rights of any kind, because by abusing those rights he brings into being arduous and strenuous laws which are oppressive to those who need no such restraints."

- L. Ron Hubbard, SCIENCE OF SURVIVAL, 1989 Ed., p. 145 [The "Tone Scale" is Scientologyís measure of mental and spiritual health.]

"There are only two answers for the handling of people from 2.0 down on the Tone Scale, neither one of which has anything to do with reasoning with them or listening to their justification of their acts. The first is to raise them on the Tone Scale by un-enturbulating some of their theta by any one of the three valid processes. The other is to dispose of them quietly and without sorrow."

- L. Ron Hubbard, SCIENCE OF SURVIVAL, p. 170


Doet u dat niet denken aan een donkere periode in de vorige eeuw?

Wat u nu doet is deze sekte helpen nog meer slachtoffers te maken.
Ik verzoek u dan ook dringend met deze serie te stoppen: in het belang van vele jongeren die straks hun drugsverslaving inruilen voor een verslaving aan deze sekte.

Overigens: ik ben zelf ruim 4 jaar verslaafd geweest aan heroÔne en afgekicked zonder de gevaarlijke methodes van CoS.
En een kennis van mij is via Narconon daadwerkelijk in de sekte beland. Het leverde haar 3 leeggeplunderde bankrekeningen op en een enorme schuld waar ze nu nog steeds aan afbetaald.
Narconon? Onzinnig en gevaarlijk! Net als moederbedrijf CoS.

Met vriendelijke groeten,

Peter Schilte
06********

Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Bekijk de homepage
freewayGeregistreerd op: 12-6-2007
Berichten: 3

BerichtGeplaatst: za aug 04, 2007 6:39 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Prima geschreven, Peter. Ik ben benieuwd of je een antwoord krijgt.
Waarschijnlijk hebben ze daar geen flauw idee wie of wat precies
Narconon is.
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Scam of Scientology forum index -> Narconon Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group